Solana (SOL) aan de positieve kant: Op 27 maart treedt Helium (HNT) toe tot het ecosysteem

Op 27 maart stapt Helium (HNT) technologisch over van zijn eigen naar Solana’s (SOL) blockchain. Het nieuws hierover heeft een positieve impuls gegeven aan de prijscurves van beide altcoins.

Solana (SOL) noteerde gisteren, maandag, een nieuw hoogtepunt voor het jaar op US$26,96. Volgens experts werd dit veroorzaakt door het nieuws dat Helium (HNT) nu een datum van 27 maart heeft vastgesteld voor de geplande verhuizing van zijn netwerk naar Solana. In een officiële blogpost verkondigt Helium alvast een “nieuw tijdperk”. Solana is van zijn kant verheugd een prominente nieuwe toevoeging aan het ecosysteem te verwelkomen in de moeilijke fase na de ineenstorting van de cryptobeurs FTX.

Solana is door het faillissement van FTX en gelieerde cryptobedrijven in rep en roer geraakt, en de toekomstperspectieven van SOL worden kritisch bekeken. Helium’s betrokkenheid bij Solana komt dus op het juiste moment. Helium heeft een gedecentraliseerd mobiel netwerk gebouwd dat bijna 1 miljoen hotspots heeft en geoptimaliseerd is voor Internet of Things (IoT) toepassingen. HNT is het betaalmiddel voor de diensten, die nu ook worden uitgebreid naar een 5-G netwerk. Tot nu toe hield Helium zijn eigen blockchain bij. Door over te stappen op Solana voor de technologische basis, ziet Helium het vooruitzicht dat het team en externe ontwikkelaars zich volledig kunnen concentreren op DApps en use cases en dat er capaciteiten vrijkomen die voorheen gereserveerd waren voor het eigen netwerk. Daarnaast stelt Helium dat de integratie in het ecosysteem van SOL voor HNT mogelijkheden zal openen in de divisie Decentralised Finance (DeFi).

Ondertussen heeft de positieve trend in de prijscurve van SOL geleid tot liquidaties op de derivatenmarkten. Dat blijkt uit gegevens van Coinglass: Handelaren hadden hier het verkeerde instinct met shortposities, d.w.z. weddenschappen op prijsverliezen van SOL, en waren goed voor 70 procent van de liquidaties met een volume van een goede 4 miljoen US dollar. Ondertussen is de Solana-gemeenschap blij met positieve signalen uit het NFT-segment, waar Solana volgens gegevens van CryptoSlam op sommige handelsdagen de nummer twee is geworden na Ethereum (ETH).

Conclusie: Solana in hoopmodus – kan SOL de uptrend voortzetten?

Met de ineenstorting van het FTX-imperium in november 2022 verloor Solana belangrijke steun en de prijscurve van SOL kelderde. Medeoprichter Raj Gokal riep de gemeenschap toen al op om de handen ineen te slaan om de kritieke fase door te komen. Zelfs de recente koerswinst van SOL kan niet verhullen dat Solana terrein heeft verloren in DeFi, tot nu toe de belangrijkste divisie voor het ecosysteem. Helium, onderaan de top 100 van belangrijkste altcoins naar marktkapitalisatie, brengt nu een opwindend cryptoproject in het ecosysteem. Maar of dit, in combinatie met bemoedigend nieuws uit de NFT-divisie, genoeg is om Solana op lange termijn te stabiliseren, zullen de komende maanden moeten uitwijzen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*