Solana (SOL): Marktkapitalisatie bereikt nieuw record

Solana (SOLA) is boven de 200 US dollar geklommen en heeft daarmee het hoogste punt in twee jaar bereikt. Tegelijkertijd is de marktkapitalisatie van Solana gestegen tot ongeveer 90 miljard US dollar, het hoogste niveau ooit. SOL floreert.

Solana (SOL) valt al maanden positief op op de cryptomarkten, waarbij de prijscurve alleen al in de afgelopen 30 dagen een whopping stijging van 84 procent laat zien. Gedurende de nacht is Solana nu door de psychologisch belangrijke grens van USD 200 gebroken; SOL handelde voor het laatst op dergelijke niveaus in december 2021. Een interessante bijkomstigheid: volgens CoinGecko staat de marktkapitalisatie van Solana nu op ongeveer USD 90 miljard, wat een record is.

Maar hoe kan het dat de tokenprijs van SOL nog steeds ruim 20 procent onder zijn all-time high van iets minder dan USD 260 ligt, maar dat de marktkapitalisatie al op een all-time high staat? De marktkapitalisatie wordt berekend door het aantal Solana in omloop (iets minder dan 444 miljoen) te vermenigvuldigen met de marktprijs. In de laatste haussefase eind 2021/2 waren er nog minder SOL’s in omloop dan nu, omdat bijvoorbeeld holdings van vroege investeerders pas na verloop van tijd vrijkomen. Bovendien is de maximale hoeveelheid van alle Solana’s niet gemaximeerd; tokenomics plant een beheersbare inflatie. De datadienst Solana Compass registreert momenteel een inflatie van 5,4 procent voor SOL, die in de toekomst wordt teruggebracht tot 1,5 procent.

Het momentum van Solana en zijn ecosysteem wordt ook weerspiegeld in andere indicatoren. In de ranglijst van de cryptocurrencies met de hoogste kapitalisatie heeft SOL op dit moment Binance Coin (BNB) ingehaald om de derde plaats in te nemen, terwijl de stablecoin Tether (USDT) hier niet in is opgenomen. Solana zit ook in de voorhoede van de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) en volgens DeFiLlama is het ecosysteem opgeklommen naar de tweede plaats achter marktleider Ethereum (ETH) wat betreft de hoeveelheid geïnvesteerd kapitaal. Met momenteel meer dan 11,5 miljard TVL voor Solana DeFi ligt het record van 12 miljard USD vanaf november 2021 ook binnen handbereik.

Conclusie: Solana in de lift

Er zijn veel redenen voor de meetbaar positieve ontwikkeling van Solana. De gevolgen van het FTX faillissement lijken te zijn overwonnen en samenwerkingsovereenkomsten met Visa en Shopify in 2023 hebben de aandacht getrokken. In de cryptoscene vinden investeerders die bereid zijn risico’s te nemen de gunst van Solana meme coins zoals BONK en dogwifhat (WIF). Nu is het aan Solana om zijn run te bevestigen – dan zou een nieuwe all-time high voor SOL ook werkelijkheid kunnen worden.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*