Stichting IOTA lanceert samenwerking met Fetch.ai (FET)

IOTA wil kunstmatige intelligentie (AI) naar Tanglenet brengen door een samenwerking met Fetch.ai (FET). De nieuwe partners hopen slimme oplossingen te brengen voor het internet der dingen en bijvoorbeeld ook voor de financiële sector.

De IOTA sessie acht zichzelf klaar voor meer toekomstplannen na de implementatie van Chrysalis en de lancering van het DevNet voor IOTA 2.0. Een nieuw partnerschap met Fetch.ai (FET) zal hier naar verwachting mogelijkheden bieden, zo blijkt uit een blogbericht. Het paradepaardje van Fetch.ai zijn de zogenaamde “autonome economische agenten” (AEA’s). Het in Cambridge gevestigde project verstaat hieronder instanties die in staat zijn in real time zelfstandig beslissingen te nemen op basis van AI en vooraf gedefinieerde regels. Voorbeelden van AEA’s zijn handelsprogramma’s voor aandelenmarkten die winst maken uit koersschommelingen.

In haar blogpost over de samenwerking met IOTA noemt Fetach.ai voorbeelden uit het Internet of Things (IoT) waar AEA’s punten kunnen scoren. In de sectoren gezondheid en energie bijvoorbeeld zijn AEA’s bedoeld om de uitwisseling van informatie veilig te stellen, en ook de logistieke sector wordt als doelgroep genoemd. Technologisch is het de bedoeling dat Fetch.ai wordt verbonden met Tanglenet en zowel gegevens als AEA’s kan bijdragen. Op Tanglenet is dan weer de vrijwaring van vergoedingen een pluspunt, evenals de integratie van IOTA in het IoT, bijvoorbeeld met speciale sensoren of proefprojecten voor slimme steden. Als eerste doel noemen IOTA en Fetch.ai een proof of concept, dat moet bewijzen dat de twee verschillende blockchain-oplossingen echt op een geautomatiseerde manier in real time met elkaar kunnen communiceren.

Fetch.ai en IOTA – gaan ze samen?

Als we marktkapitalisatie als maatstaf nemen, zijn IOTA en FET twee ongelijke partners die elkaar ontmoeten. IOTA wordt momenteel ondersteund door het equivalent van een goede 3 miljard US dollar, terwijl Fetch.ai slechts ongeveer 230 miljoen US dollar heeft. Met FET betaalt Fetacha.i voor het gebruik van AEA’s. Maar deze AEA’s hebben al grote bedrijven aangetrokken, zoals Bosch, Binance en Deutsche Telekom; zij tonen potentieel voor praktische gebruikscases. IOTA, aan de andere kant, heeft de reputatie diep geworteld te zijn in de IoT-industrie. Er zijn dus wel degelijk goede mogelijkheden voor synergie. Maar het partnerschap is nog maar net begonnen; het zal moeten bewijzen dat het technologisch mogelijk en in de praktijk economisch levensvatbaar is.

Conclusie: IOTA wakkert optimisme aan

Beleggers houden IOTA in de gaten voor de doorbraak naar IOTA 2.0 die voor dit jaar beloofd is. Want alleen dan, met Coordicide, komt er een gedecentraliseerd Tanglenet. De huidige IOTA 1.5 is bezoedeld met de centrale coördinator, wat het vertrouwen vermindert. De roadmap van Fetch.ai voor 2021 is ook gevuld met een verscheidenheid aan complexe plannen. Wat hier dus zal moeten blijken, is hoe IOTA en Fetch.ai enerzijds hun eigen huiswerk beheren, en anderzijds hoe hun ecosystemen technologisch naar elkaar toegroeien. Als dit lukt, zal het optimisme dat is verspreid, gerechtvaardigd zijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*