Synthetix (SNX) pompt ondanks Bitcoin-zwakte – dit zijn de redenen

Synthetix (SNX) is sinds het begin van de maand met ruim 70 procent gestegen en breekt daarmee uit de zijwaartse beweging van de prijscurve van Bitcoin (BTC). Wat zit er achter het succes van Synthetix?

Synthetix (SNX) staat momenteel op de 62e plaats van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies en is niet automatisch de focus van beleggers. Maar met meer dan 70 procent winst in de prijscurve in de afgelopen 14 dagen, is Synthetix een van de weinige uitschieters in een crypto-markt geleid door de reservemunt Bitcoin (BTC) die al wekenlang besluiteloos zijwaarts schommelt.

Deskundigen noemen twee redenen waarom SNX de trend doorbreekt en Synthetix aan populariteit wint:

1. achter Synthetix is een DeFi-protocol dat het gemakkelijk maakt om waarden van uiteenlopende aard als tokens in kaart te brengen en ze zo verhandelbaar te maken. Zogenaamde Synths bestaan voor goud, olie, de Nikkei index, maar ook voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Nu staat volgens een blogbericht een speciale uitwisseling voor synths, ontwikkeld door Synthetix en Chainlink (LINK), in de startblokken. Het project zal na 27 juli van start gaan, waardoor Synths op een aparte blockchain kunnen worden verhandeld. Synthetix is namelijk een ERC-20 token en heeft daarom te lijden onder de hoge transactiekosten van Ethereum. Met Ethereum Optimism als technologisch tweede niveau voor de handel, zal dit probleem worden opgelost. In eerste instantie zullen er Synths sBTC voor Bitcoin, sETH voor Ethereum en sLINK voor Chainlink zijn, en er zullen er spoedig meer volgen. Waarnemers zien deze samenwerking tussen Synthetix, Chainlink en Optimism als een grote stap voorwaarts en schatten SNX dan ook positief in.

2. In mei heeft Synthetix geïnvesteerd in Thales, een crypto-platform dat binaire optiehandel aanbiedt. Thales wil zijn eigen altcoin lanceren en tweette dat op voorhand SNX kan worden gestaked. Degenen die daar Synthetix storten zullen binnenkort gratis Thales tokens ontvangen. Voor deze speciale met Synthetix overeengekomen airdrop is 35 procent van alle Thales tokens gereserveerd. Er is dus momenteel een interessante mogelijkheid om uw SNX passief te laten werken. Dit draagt ook bij tot de optimistische waardering van Synthetix.

Conclusie: Is het de moeite waard Synthetix te kopen?

Synthetix wordt beschouwd als een pionier op het gebied van de handel in derivaten in de DeFi-ruimte, en het breidt zijn marktpositie uit met deze twee belangrijke toekomstige projecten. SNX bereikte in februari een historisch hoogtepunt van net onder de $30, en op het huidige niveau van ongeveer $12 lijkt er nog steeds ruimte te zijn voor Synthetix. Met de nieuwe technologische oplossing voor het verhandelen van synths die in juli wordt verwacht en de airdrop van Thales tokens in augustus of september, komen er twee belangrijke data aan voor SNX, die de prijscurve van Synthetix een verdere positieve impuls zouden kunnen geven.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*