Terra Classic (LUNC) met 60 procent dagelijkse stijging – Binance ondersteunt “Burning

Terra Classic (LUNC) is aan het pompen, sinds gisteren is de altcoin ruim 60 procent in prijs gestegen. De achtergrond hiervan is een mechanisme om het aantal tokens te verminderen (“verbranden”) in Terra Classic, dat Binance nu ook ondersteunt.

Terra (LUNA) was in mei het middelpunt van een gigantische crash met zijn algoritmisch gekoppelde stablecoin UST – toen het concept instortte, werd in een paar dagen tijd minstens 40 miljard dollar vernietigd. De poging om een nieuw ecosysteem rond LUNA 2.0 te ontwikkelen is mislukt. Maar het eigenlijk dode “oude” Terra, nu onder de naam Terra Classic (LUNC), beleeft momenteel een spectaculair momentum. In de afgelopen 24 uur is de prijscurve van LUNC met ongeveer 60 procent omhoog gedraaid, waardoor Terra Classic in de buurt komt van de 30 belangrijkste cryptocurrencies in termen van marktkapitalisatie.

Experts zien een beslissing van ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance als doorslaggevend voor de rally. Binance was aanvankelijk van plan om een nieuw ingevoerd verbrandingsmechanisme bij Terra Classic alleen op vrijwillige basis door klanten in te voeren. De gemeenschap van LUNC had besloten dat voor elke handel op Terra Classic, die dan zou worden vernietigd (“verbrand”), 1,2 procent extra vergoedingen zouden worden gevraagd. Dit is bedoeld om het totale aantal in omloop zijnde LUNC’s systematisch te verminderen en zo hun waarde te verhogen. Maar Binance, veruit het belangrijkste handelsplatform voor LUNC, gaf aanvankelijk slechts lauwe steun en wilde de extra vergoeding alleen op vrijwillige basis van klanten innen.

Maar toen kondigde Binance CEO Changpeng Zhao gisteren een ommekeer aan via Twitter. Men was zich ervan bewust dat een vrijwillige oplossing voor het verbranden van Terra Classic nauwelijks zou werken en ook tijd zou vergen voor de technologische implementatie. Om klanten en de gemeenschap tegemoet te komen, heeft Binance daarom voor een eigen aanpak gekozen. Volgens de aankondiging kiest Binance voor een speciale manier om het branden op LUNC te ondersteunen. Binance zal de vergoedingen die zij int voor de handel in de valutaparen LUNC/BUSD en LUNC/USDT gebruiken om Terra Classic terug te kopen en de munten vervolgens over te dragen aan burning. CZ legt uit dat deze oplossing hem “eerlijk” lijkt omdat er geen speciale kosten voor klanten zijn.

Conclusie: Terra Classic – duurzame comeback of speculatief moment?

Binance bezet ongeveer 55 procent marktaandeel voor daghandel met LUNC en de beslissing om te verbranden is in dit opzicht trendsettend. Dit blijkt ook uit de prijssprong die Terra Classic maakte nadat Binance toegaf. Het is echter twijfelachtig of LUNC nu op lange termijn van de grond zal komen. Het imago van Terra blijft ernstig beschadigd door de crash in mei en er zijn nog steeds beleggers die LUNC voor meer dan 100 US dollar kochten vóór de crash. LUNC wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer 0,0003 US dollar en is dus mijlenver verwijderd van betere tijden.

Wil Terra Classic een duurzame comeback maken, dan moet ook het ecosysteem nieuw leven worden ingeblazen. Maar daar is Terra volgens gegevens van DeFiLlama teruggevallen tot slechts 9 miljoen US dollar aan geïnvesteerd kapitaal voor DeFi en tot de 61e plaats van de belangrijkste ecosystemen. Voor de crash werden er nog miljarden verzameld bij DeFi onder LUNA en stond het ecosysteem soeverein in de top vijf.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*