Toekomstige IOTA portemonnee Firefly vrijgegeven als beta test versie

Firefly, de officiële portemonnee voor IOTA 1.5, is nu beschikbaar om te downloaden in een beta versie. Firefly zal naar verwachting de spil worden in het opkomende IOTA ecosysteem voor gebruikers.

De upgrade naar IOTA 1.5 aka Chrysalis werpt zijn schaduw vooruit: Met de officiële Firefly Wallet als beta-versie in het testnet van Chrysalis, kun je al een glimp opvangen van hoe IOTA zich vanaf 28 april in het dagelijks leven zal voelen, schrijft de IOTA Foundation in een blog post. Er wordt expliciet gesteld dat Firefly Beta niet bedoeld is voor het migratieproces van IOTA tokens dat op 21 april van start gaat. Firefly zal de vorige officiële IOTA-portemonnee Trinity vervangen, die sinds juli 2019 in gebruik is.

Kenmerken van Firefly voor IOTA

Met Firefly maakt IOTA een sprong voorwaarts, die zich in eerste instantie moet vertalen in lang gewenste herbruikbare adressen, snellere en betrouwbare transacties, en een moderne gebruikerservaring. Dominik Schiener, de voorzitter van de IOTA Foundation, liet Firefly ook op Twitter zien in een korte video:

https://twitter.com/DomSchiener/status/1373714034965544970

Het ontwerp van Firefly ziet er inderdaad heel overzichtelijk uit en de voortgangsbalk bij transacties is geschikt voor alledaagse taken. Ook is te zien dat Firefly al is voorbereid op multi-users, d.w.z. dat inloggen onder verschillende profielen mogelijk zal zijn. Waarom Dominik Schiener “Dominator” als gebruikersnaam bedacht, is een ander verhaal. Met de prijscurve van IOTA en een constant overzicht van het rekeningsaldo, is Firefly blijkbaar ook zeer geschikt om met IOTA te handelen.

Firefly Beta is momenteel beschikbaar in desktopversies voor Windows, Mac en Linux. De download kan worden gestart via Github hier. Er wordt gewerkt aan app-versies van Firefly voor smartphones. Nog niet geïntegreerd in Firefly zijn functies als contactlijst, chat en het beheer van gekleurde token en mana. Deze moeten in fasen worden toegevoegd.

IOTA zegt dat Firefly al uitvoerig intern en door externe beveiligingsbedrijven is getest. In de komende weken is er ook tijd om nog niet ontdekte bugs uit de weg te ruimen. Trinity, de voorganger van Firefly, had een ernstig veiligheidslek dat een wekenlange noodstop van Tanglenet op IOTA noodzakelijk maakte.

Conclusie: Firefly zet aan tot anticiperen op IOTA 1.5

Met Chrysalis en Firefly zet IOTA de belangrijke tussenstap naar het grote doel van IOTA 2.0 eind april, waarbij de centrale coördinator moet worden afgeschaft, wat in strijd is met het decentrale systeem van cryptocurrencies. Degenen die Firefly nu al uitproberen, kunnen daar “speelgeld” aanvragen en IOTA 1.5 in het testnet ervaren. Firefly zal dan zijn eerste test moeten doorstaan in een alfaversie vanaf 21 april, wanneer de portemonnee geacht wordt comfortabel door het migratieproces naar IOTA 1.5 te loodsen. Hopelijk is tegen die tijd ook de beloofde verbinding van Firefly met de Ledger Nano X en Ledger Nano S hardware wallets een feit. De release van Firefly Beta gaf een positieve impuls aan de prijs van IOTA – tegen de trends in de algemene markt in, heeft IOTA sindsdien ongeveer 10 procent gewonnen om $ 1,60 te bereiken, een niveau niet meer gezien sinds juni 2018.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*