Trade Republic noemt Ripple (XRP), EOS en Stellar (XLM)

De crypto divisie van de online broker Trade Republic wordt uitgebreid. Ripple (XRP), Stellar (XLM) en EOS zijn nu in het aanbod opgenomen. Dit betekent dat Trade Republic nu zeven cryptocurrencies aanbiedt.

Het Duitse handelsplatform Trade Republic ging enkele weken geleden al in op verzoeken van klanten met een webversie als alternatief voor de apps. Nu breidt Trade Republic ook het voorheen wat verwaarloosde cryptosegment uit. Via Twitter kondigt Trade Republic aan dat het nu ook Ripple (XRP), EOS en Stellar (XLM) aanbiedt:

– Ripple (XRP) is een van de oudste en bekendste cryptocurrencies ter wereld. De focus van Ripple ligt op het gebruik van XRP als een brugvaluta om internationale geldtransfers in realtime en tegen lage kosten te verwerken. Onder de gebruikers van XRP bevinden zich diverse internationale FinTechs en banken. Ripple staat echter voor een SEC-procedure in de VS en wordt daarom door veel cryptobeurzen daar niet meer genoteerd. In dit opzicht is XRP bij Trade Republic ook een verbintenis met de crypto-industrie.

– Stellar (XLM) is inhoudelijk vergelijkbaar met XRP en werkt nauw samen met FinTechs en banken op het gebied van grensoverschrijdende overboekingen. Pikant is dat Jed MacCaleb, een van de voormalige medeoprichters van Ripple, aan het roer staat van Stellar. Stellar lijkt te profiteren van de huidige zwakte van Ripple en breidt zijn klantenbestand en aanbod voortdurend uit.

– EOS concentreert zich op DApps, die een breed scala aan diensten aanbieden, van gokken tot gedecentraliseerde financiën (DeFi). EOS ontwikkelt ook een eigen cryptobeurs, Bullish.

Trade Republic noemt haar aanbod “Crypto Universe”. Tot dusver zijn de twee belangrijkste wereldwijde cryptocurrencies, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), opgenomen in de lijst, evenals Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH), twee populaire imitators. Bij Trade Republic kopen en verkopen ze “echte” munten die veilig worden opgeslagen door een contractuele partner. Voorlopig is het aanbod alleen geldig voor klanten die in Duitsland wonen, maar anders maken de lage tarieven en hoge betrouwbaarheid van Trade Republic het een goed alternatief voor pure crypto exchanges.

Conclusie: Crypto in de lift bij Trade Republic

Trade Republic scoort met het concept om een verscheidenheid aan verschillende activaklassen gemakkelijk verhandelbaar te maken onder één dak. U kunt bijvoorbeeld ook beleggen in aandelen, grondstoffen en ETF’s. Met de eigenlijk achterstallige uitbreiding van de cryptoportefeuille wordt Trade Republic aantrekkelijker; Ripple, EOS en Stellar zijn spannende altcoins. Het is te hopen dat Trade Republic, net als haar concurrenten, in de toekomst nog meer altcoins beschikbaar zal maken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*