Tron (TRX), Solana (SOL) en Polkadot (DOT) via ETN op Deutsche Börse

Vanaf vandaag zullen drie altcoins verhandelbaar zijn op Deutsche Börse via ETN. VanEck debuteert er Tron (TRX), Solana (SOL) en Polkadot (DOT).

Wie geïnteresseerd is in beleggen in cryptocurrencies, maar het gebruik van cryptobeurzen wil vermijden, kan vanaf vandaag (dinsdag) handelen in drie nieuwe aandelen op Deutsche Börse Xetra. Dit komt omdat VanEck daar zogenaamde ETN’s heeft genoteerd voor Tron (TRX), Polkadot (DOT) en Solana (SOL). Deze exchange-traded notes zijn in feite schuldbewijzen, die in dit geval door VanEck bij de Liechtensteinse bank Frick worden afgedekt via de bijbehorende altcoins. Al in november 2020 had VanEck op deze manier eerst Bitcoin met ETN’s naar de belangrijke handelsplaats Deutsche Börse gebracht en later Ethereum (ETH) laten volgen.

De prospectussen voor VanEck’s crypto ETN’s zijn hier te vinden en beleggingen in Polkadot, Tron en Solana zijn allemaal geclassificeerd met het hoogste risiconiveau van zeven. Bitcoin (BTC), aan de andere kant, is al gedowngraded naar risiconiveau zes, volgens VanEck. Voor de ETN’s op basis van SOL, TRX en DOT neemt VanEck de Amerikaanse dollar als benchmark en 1,5 provisie.

Korte achtergrond over Tron, Solana en Polkadot als ETN’s

Solana brak deze zomer door in de top tien van meest gekapitaliseerde cryptocurrencies na een wilde rally. SOL richt zich op use cases in de groeisectoren DeFi en NFT’s. Onlangs nog zette een netwerkstoring bij Solana de prijscurve onder druk. VanEck beschrijft Solana als het “snelste blockchain platform” en ziet kansen voor positieve ontwikkeling in de snelle groei van het ecosysteem rond SOL.

Polkadot wordt door VanEck gezien als de “volgende generatie” van platforms voor slimme contracten. Met name het concept van parachains in Polkadot rechtvaardigt een positieve kijk. DOT staat ook in de top tien van de belangrijkste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie.

Het meest verrassend voor experts is de VanEck Tron ETN. TRX is momenteel immers gezakt naar de 27e plaats onder de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies, en er zijn goede argumenten om te twijfelen aan de echte decentralisatie van Tron. VanEck benadrukt de pluspunten van Tron als platform voor slimme contracten en wijst op de sterke basis van TRX in Azië.

Conclusie: Crypto ETN’s van VanEck een solide alternatief voor crypto beurzen

Bij ETN’s van VanEck schept de gereguleerde bewaring van de onderliggende cryptocurrencies evenveel vertrouwen als het handelsplatform Xetra. Met 1,5 procent vergoedingen zijn de incidentele kosten hier voor de handel in Polkadot, Solana en Tron echter relatief hoog in vergelijking met cryptobeurzen zoals Binance, en er zijn ook fiscale verwikkelingen om rekening mee te houden. Maar de ETN’s van VanEck, bijvoorbeeld, maken het gemakkelijk voor institutionele beleggers om aan de slag te gaan, en de stap om nu ook andere cryptocurrencies te volgen dan de tophonden Bitcoin en Ethereum blijft opmerkelijk. Ondertussen hoopt de crypto-industrie in de VS dat de regelgevende instanties daar na jaren wachten eindelijk groen licht zullen geven voor Bitcoin ETF’s.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*