Uniswap krijgt concurrenten via SushiSwap en SUSHI

Onlangs nog boekte de gedecentraliseerde cryptobeurs Uniswap een recordhandelsvolume van meer dan 450 miljoen dollar per dag. Maar nu is SushiSwap, een concurrent, naar voren gekomen met een eigen SUSHI-markering om extra stimulansen te creëren en om liquiditeit aan Uniswap te onttrekken.

“Gekke tijden” is waar je automatisch aan denkt als je kijkt naar wat er op dit moment dagelijks gebeurt in de crypto-industrie op het gebied van DeFi. Uniswap, bijvoorbeeld, heeft als decentrale crypto-uitwisseling een dagelijks volume van ruim 450 miljoen dollar en opereert dus op gelijke voet met Coinbase, de toonaangevende Amerikaanse crypto-uitwisseling. Het nieuwe DeFi-project SushiSwap wil van dit succes profiteren en heeft ook een eigen token gelanceerd met de naam SUSHI. Volgens CoinMarketCap schiet de prijs van de penning omhoog, met SUSHI die bij 140 procent ‘s nachts handelt. Dus wat is de truc met SushiSwap?

Achtergrond bij SushiSwap en SUSHI

SushiSwap is slechts enkele dagen geleden begonnen met een blogbericht en prijst Uniswap expliciet aan. Maar deze lof is bij nader inzien nogal hypocriet, want in werkelijkheid wil SushiSwap waarschijnlijk Uniswap vervangen. Als stimulans voor investeerders werd SUSHI gelanceerd, dat wordt uitgekeerd als beloning voor de overdracht van kapitaal van Uniswap naar SushiSwap. Tegelijkertijd is SUSHI vrij verhandelbaar en heeft het, ironisch genoeg, al de toppositie ingenomen onder de meest verhandelde crypto’s bij Uniswap. Omdat Uniswap gedecentraliseerd is, kan het team daar de gebeurtenissen alleen maar met verbazing volgen.

SushiSwap wijst erop dat er nog geen diepgaandere veiligheidscontrole heeft plaatsgevonden op de gebruikte Slimme Contracten en de eigen code. Maar in plaats daarvan lokken ze met tien keer meer SUSHI voor iedereen die de komende dagen van Uniswap gaat wisselen. Zelfs deskundigen vonden het moeilijk om het gewaagde spel in het begin te begrijpen. “War of the codes” is de samenvatting en zegt: SushiSwap staat op het punt om Uniswap te verslaan met zijn eigen wapens. In DeFi wordt dit mogelijk gemaakt juist omdat de decentrale uitleentransacties gebaseerd zijn op modellen die bekeken en gekopieerd kunnen worden. SushiSwap breidt het model van Uniswap uit met een geldmunt en creëert zo serieuze concurrentie in de concurrentiestrijd voor investeerders en hun kapitaal.

Conclusie: SushiSwap en SUSHI – nu instappen?

Een audit voor SushiSwap begint vandaag, zegt het op Twitter. Het was een kleine bug in de code die ervoor zorgde dat YAM crashte en dat een evenzeer omkopend DeFi-project abrupt mislukte. SushiSwap en SUSHI voeden de euforie en tonen de innovatieve krachten in DeFi. Beleggers zien daar op dit moment enorme winstkansen – maar je moet de risico’s die inherent zijn aan dit soort projecten, die van de ene op de andere dag worden gecreëerd, niet negeren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*