YFI: De-Fi-token met koersexplosie – ook YFII met recordwinsten

De DeFi-divisie in de crypto-industrie beleeft nieuwe vallende sterren: yearn.finance (YFI) verdrievoudigde zijn prijs in het weekend en DFI.Money (YFII) slaagde er zelfs in om zijn prijs meer dan te verviervoudigen. Beide crypto valuta’s hebben ook een hoogtepunt in hun leven meegemaakt. Wat zit er achter YFI en YFII?

Gold digger mood in termen van DeFi (Decentralized Finance): Dit weekend zijn yearn.finance (YFI) en DFI.Money (YFII) aan een adembenemende koerswinst begonnen. Op vrijdagochtend werd YFI nog geciteerd op ongeveer 14.000 dollar en ligt momenteel op iets minder dan 32.000 dollar. In de nacht op zondag bereikte YFI een recordhoogte van 38.682. De laatste dagen waren nog spectaculairder voor YFII: het begon op vrijdag met ongeveer 900 dollar en wordt momenteel verhandeld met ongeveer 4.350 dollar. YFII heeft in de tussentijd ook een recordhoogte bereikt, hier met USD 5.922. Wat maakt de twee lopers zo aantrekkelijk?

Achtergrond op jaarn.financiën (YFI) en DFI.geld (YFII)

YFI is begonnen op 21 juli 2020 en is eigenlijk ontworpen als een bestuursmunt voor yearn.finance. Dit platform belooft om in real time de beste rentetarieven te bepalen voor kredietverstrekkingen in toonaangevende DeFiprotocollen en om het aangewende kapitaal optimaal te verhogen. Deze tactiek wordt opbrengstlandbouw genoemd. YFI is eigenlijk een soort loyaliteitsbonus voor beleggers en stelt hen in de ware zin van het woord in staat om te stemmen over de toekomstige richting van yearn.finance. Maar blijkbaar hebben cryptohandelaren YFI ook ontdekt als een speculatief investeringsinstrument en in het bijzonder het huidige maximumbedrag aan YFI van slechts 30.000 in gedachten.

YFII is nog jonger en werd gelanceerd op 30 juli 2020. Hier werd het startschot gegeven door een afsplitsing van de YFI en dit vloeide voort uit het voorstel om het bedrag van de YFI te verhogen. Aangezien dit voorstel niet werd aanvaard, werd YFII gecreëerd, dat in wezen hetzelfde concept als YFI volgt. Een bestuursmunt van DFI lijkt echter ook een voorwerp van speculatie te worden, momenteel zijn er 38.500 YFII in omloop.

Conclusie: Gouden tijden voor beleggers in DeFI?

De absolute prijs van YFI is indrukwekkend, simpelweg omdat het de Bitcoin (BTC) ver heeft overtroffen. Maar zelfs met een dagelijks volume van nu bijna 1 miljard dollar is YFI nog ver verwijderd van de 20 miljard dollar die dagelijks in BTC worden verhandeld. yearn.finace wijst er expliciet op dat het zich nog steeds in de bètafase bevindt en dat is waarschijnlijk niet veel anders voor DFI.Money. Critici zullen wijzen op het debacle met de DeFi-token YAM, dat alweer geschiedenis is. Maar YFI en YFII hebben tot nu toe de beleggers voor het grootste deel gelukkig gemaakt en hebben geen fouten in hun ingewikkelde codes hoeven toegeven. Toch is dit geen garantie voor verdere positieve prijssprongen, de concurrenten zullen volgen. Maar YFI en YFII zijn zeker symbolen van hoe DeFi de crypto-industrie in een snel tempo nieuw leven inblaast en vroege investeerders droomrendementen kan geven. Chainlink (LINK) en Polkadot (DOT) zijn andere projecten die recentelijk de krantenkoppen hebben gehaald in de DeFi boom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*