zkSync 2.0 gaat vandaag live – Ethereum Layer 2-oplossing plant eigen token

zkSync is een van de meer succesvolle Layer 2-oplossingen voor Ethereum (ETH). Vandaag krijgt het netwerk een update naar versie 2.0. In de toekomst is een aparte token voor zkSync gepland, naar het voorbeeld van Optimism (OP).

Layer 2-oplossingen spelen een belangrijke rol in het Ethereum-ecosysteem. Zij ontlasten de blockchain van ETH door transacties eerst in hun eigen netwerken te valideren en te bundelen voordat ze uiteindelijk op Ethereum worden gedocumenteerd. Projecten zoals Optimism (OP) en Arbitrum melden een toenemende populariteit, omdat ze kunnen worden gebruikt om de als te hoog ervaren transactiekosten van Ethereum en knelpunten in de capaciteit te omzeilen. zkSync is sinds de zomer van 2020 live als een layer 2-oplossing en verwacht aanstaande vrijdag een grote update naar versie 2.0.

Hierdoor kan zkSync de Ethereum Virtual Machine (EVM) gebruiken, die de standaard is geworden voor het afhandelen van slimme contracten. Dit opent kansen voor zkSync in groeigebieden zoals Decentrale Financiën (DeFi) en NFT’s. Uniswap (UNI) heeft bijvoorbeeld al aangekondigd dat het een versie van zijn gedecentraliseerde cryptobeurs (DEX) op zkSync 2.0 zal bouwen. Chainlink (LINK), SushiSwap (SUSHI) en andere bekende projecten uit de DeFi-sector willen ook zkSync 2.0 ondersteunen, waar Layer 2-oplossingen voor Ethereum deel uitmaken van de dagelijkse gang van zaken.

Met het bereiken van de zkSync 2.0 mijlpaal krijgen de plannen om het project meer zichtbaarheid en winstkansen te geven via een eigen token steeds meer vaart. Optimism, bijvoorbeeld, heeft merkbaar nieuwe gebruikers gevonden door de lancering van OP. Een vertegenwoordiger van zkSync kondigde onlangs in een podcast aan dat de details van de geplande zkSync-token in november beschikbaar zullen zijn. Er wordt verwacht dat het een governance token functie heeft die gebruikt kan worden om te stemmen over strategische beslissingen voor de toekomst van zkSync. De mogelijkheid om zkSync-tokens uit te delen als stimulans voor het gebruik van het netwerk is ook denkbaar.

Conclusie: zkSync spuit optimisme met versie 2.0 – wanneer komt zijn eigen token?

Volgens de gegevens over Layer 2-oplossingen op Ethereum staat zkSync tot nu toe op de 6e plaats met een geïnvesteerd kapitaal van 61 miljoen US dollar, maar met de introductie van de EVM kan zkSync nu hopen op een aanzienlijke groei van het dagelijkse volume. De volgende logische stap voor zkSync is de uitgifte van een eigen token en dan krijgen investeerders ook de kans om direct deel te nemen. Het wordt dus spannend wanneer de officiële details van het zkSync-token openbaar worden.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*