ApeCoin (APE) ziet prijs kelderen na NFT verkoop voor Metaverse Otherside

De hype rond ApeCoin (APE) en de gelinkte Metaverse Otherside heeft een dipje genomen. ApeCoin glijdt voor de derde dag op rij naar negatief terrein nadat er zaterdag chaos heerste tijdens de eerste NFT verkoop voor Otherside.

Waarschijnlijk wordt geen ander nieuw project in het cryptojaar 2022 zo controversieel besproken als ApeCoin (APE): het beursdebuut van ApeCoin medio maart bracht APE direct in de top 50 van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies – hoewel er op dat moment nog niet veel bekend was over mogelijke toepassingen. De enorme aandacht voor ApeCoin komt voort uit het feit dat dit project is gekoppeld aan Bored Ape Yacht Club, de meest commercieel succesvolle NFT-collectie 2021. Maar onder de beleggers die op de ApeCoin-bandwagon zijn gesprongen, zijn er vanaf vandaag ook veel verliezers. In de laatste dagen van april werd APE bijna constant boven US$20 verhandeld en de prijscurve bereikte een hoogtepunt van US$26. Minder dan een week later is ApeCoin teruggevallen tot ongeveer 15 US dollar en heeft dus een echte prijscrash ondergaan.

Naast de negatieve trends op de algemene cryptomarkt, zijn het de NFT’s op ApeCoin die voor ontgoocheling zorgen. Het is belangrijk te weten dat ApeCoin de eigen munteenheid zal worden van een geplande metaverse Otherside. Otherside werd eind maart op een opzettelijk geheimzinnige manier aangekondigd en het startsein voor deze metaverse werd zaterdag gegeven. In de aanloop naar de metaverse werd aangekondigd dat virtuele eigendommen voor Otherside beschikbaar zouden zijn voor veiling in de vorm van NFT’s. Om te kunnen bieden, hebben veel belangstellenden een voorraad APE’s ingeslagen. Maar slechts één dag voor de veiling werden de regels gewijzigd en werd een vaste prijs van 305 ApeCoin per NFT vastgesteld. Maar dat was nog niet alles: toen de Otherside NFT-verkoop werd vrijgegeven, was de vraag overweldigend. Dit leidde er vervolgens toe dat degenen die bereid waren om te kopen ook bereid waren om afschuwelijke Ethereum transactiekosten te betalen. Deze werden noodzakelijk naast het eigenlijke prijskaartje in APE omdat ApeCoin een ERC-20 token is en de NFT’s ook gebaseerd zijn op de Ethereum standaard.

Ethereum had te maken met ApeCoin moment

Gegevens van Ultra Sound laten zien hoe iets minder dan 56.000 ETH Ethereum transactiekosten voor Burning bij elkaar kwamen in verband met Apecoin en Otherside. Het volume was een veelvoud van dat van normale handelsdagen voor Ethereum, waar het leeuwendeel van de transactiekosten meestal afkomstig is van NFT-marktplaats OpenSea en gedecentraliseerde crypto-beurs Uniswap. In de uren van NFT-verkoop voor Otherside met ApecCoin, werden Ethereum-transactiekosten tot US$10.000 tijdelijk in rekening gebracht – dit momentum zette effectief alle andere activiteit in het Ethereum-ecosysteem in de wacht wegens inefficiënties.

Achteraf gezien vindt de Ethereum gemeenschap echter iets goeds aan de situatie: aangezien de transactiekosten gedeeltelijk automatisch worden vernietigd (“verbrand”), hebben ze ook een deflatoir effect op ETH. Dit principe is van toepassing op Ethereum sinds de Londense update met EIP-1559 van augustus 2021. Er kan dus iets positiefs worden gehaald uit de ETH ter waarde van bijna 160 miljoen Amerikaanse dollars, die nu door ApeCoin en Otherside van de markt zijn gehaald, met een deflatoir effect voor Ethereum.

Conclusie: stormachtige tijden voor ApeCoin

Onder de zogenaamde metaverse tokens, heeft ApeCoin tot nu toe zijn toppositie kunnen verdedigen voor Decentraland (MANA) en Sandbox (SAND), ondanks de prijscrash. Maar kort na de lancering van ApeCoin was er al ernstige kritiek op het APE-concept, dat werd aangewakkerd door distributiemechanismen en een mogelijk slechts geveinsd zelfbeheer. De nagalm van de NFT-verkoop voor Otherside is waarschijnlijk niet geschikt om ApeCoin als solide te classificeren. Aan de andere kant staat het Apecoin / Otherside project nog in de kinderschoenen en zullen er nog mogelijkheden zijn om van fouten te leren.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*