Axie Infinity: Blockchain-game loopt uit op spelers – AXS met forse min

Axie Infinity (AXS) is momenteel een van de grote verliezers op de cryptomarkt, met een daling van ongeveer 30 procent in de afgelopen zeven dagen. Eén reden: spelers verlaten massaal het populaire blockchainspel.

Sinds de zomer van 2021 leek het succes van het blockchainspel Axie Infinity en het bijbehorende token AXS verzekerd. Axie Infinity (AXS) flaneerde van de ene all-time high naar de volgende, en bereikte in november 221 highs van meer dan US$160. AXS is daar ver van verwijderd, momenteel op ongeveer 30 US dollar; alleen al in de afgelopen week liepen de verliezen op tot een totaal van ongeveer 30 procent in de prijscurve. Deskundigen zien drie redenen waarom de negatieve trend voor Axie Infinity zich heeft ontwikkeld:

1. De distributiemechanismen voor de in-game token Smooth Love Potion (SLP) zijn veranderd met een update in februari. De oprichters van Axie Infinity rechtvaardigden dit op Twitter door te zeggen dat zij de inflatie wilden stoppen. In de praktijk betekende de regelwijziging dat het spelen van Axie Infinity minder aantrekkelijk werd. Smooth Love Potion (SLP) kon namelijk worden verdiend via gevechten in het onlinespel en leverde Axie Infinity ook de Play-to-Earn-attribuut op.

2 Deze effecten worden duidelijk aangetoond door de gegevens van DappRadar. Terwijl Axie Infinity in goede tijden 63.000 dagelijkse gebruikers had, heeft het er nu iets minder dan 13.000. Minder spelers betekent ook minder vraag naar AXS als een blockchain game token en is dus waarschijnlijk een belangrijke reden voor de prijsdaling.

3 Rond Axie Infinity begint zich een ecosysteem te vormen. Daartoe werden een sidechain genaamd Ronin en een eigen gedecentraliseerde cryptobeurs genaamd Katana opgericht. Maar in maart 2022 schokte een hack met een buit van ruim 600 miljoen US dollar het vertrouwen in Ronin en Katana. Hoewel intussen een schadevergoeding voor de slachtoffers is toegezegd, heeft het imago van Axie Infinity ernstig te lijden gehad.

Conclusie: Axie Infinity dreigt vast te lopen – nieuwe impuls nodig

Sommige experts beschouwen Axie Infinity als een metaverse token, dat nog steeds in opkomst is in de vorm van ApeCoin (APE). Als men van deze zienswijze uitgaat en de spelwereld van Axie Infinity opvat als een metaverse, heeft AXS nog een ander probleem: de concurrentie wordt steeds groter. Op zichzelf bevindt Axie Infinity zich momenteel in een rampzalige neerwaartse spiraal waarin dalende spelersaantallen AXS in waarde doen dalen en het spel dus ook weinig aantrekkingskracht ontwikkelt voor nieuwe of terugkerende gebruikers. Sky Davis, het cryptobedrijf achter Axie Infinity, wordt nu opgeroepen om na te denken over hoe het blockchainspel nieuwe stimulansen kan ontwikkelen om de neerwaartse trend voor AXS te stoppen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*