Cardano (ADA): Upgrade Vasil op 29 juni – Kan de neerwaartse trend gestopt worden?

Cardano (ADA) bevindt zich in een lastige situatie: ondanks een groeiend aantal wallets, glijdt de prijscurve steeds lager. Beleggers hopen dus op de upgrade van Vasil die nu voor 29 juni is aangekondigd.

Vanuit een prijsperspectief is het vernis op Cardano (ADA) momenteel angstaanjagend snel aan het afbladderen: in de afgelopen 30 dagen is ADA van 0,90 US dollar naar 0,54 US dollar gegleden. De 1 dollar-markering, voorheen omschreven als een steunlijn, geldt dus al meer dan een maand niet meer voor Cardano en ADA is zelfs achter Ripple (XRP) gezakt in de top 10 van de sterkste cryptocurrencies. Toch zijn er gegevens die in Cardano’s voordeel spreken: Het aantal nieuw gecreëerde portefeuilles blijft stijgen met bijna 2.000 per dag, wat spreekt voor een gestaag groeiend aantal investeerders en gebruikers op ADA.

Naast deze vooruitgang bij de algemene invoering van ADA, wijzen de verantwoordelijken herhaaldelijk op de honderden nieuwe projecten die worden ontwikkeld. De hoop is nu ook gevestigd op de komende upgrade van Vasil voor de prijscurve. De lancering ervan werd onlangs aangekondigd voor 29 juni. Cardano-oprichter Charles Hoskinson belooft “enorme prestatieverbeteringen” met Upgrade Vasil. Hiermee doelt hij op de netwerkcapaciteit, die al een zwak punt was gebleken bij ADA en die al enigszins is uitgebreid met verschillende kleine updates, het meest recent eind april.

Ontbrekende use cases belasten Cardano

Naast Vasil is een tweede grote upgrade voor ADA, Hydra, gepland voor 2022. Dit wordt echter pas op zijn vroegst in de herfst verwacht. In combinatie zouden de twee upgrades eindelijk de weg vrij moeten maken voor Cardano richting DeFi. Want zoals de DeFiLlama cijfers laten zien: Het kapitaal dat ADA heeft geïnvesteerd in het DeFi ecosysteem is gekrompen tot iets minder dan $140 miljoen, wat niet meer dan een troost is gezien de marktkapitalisatie van Cardano van iets meer dan $18 miljard. Cardano heeft ook geen opzienbarende projecten om te laten zien op gebieden zoals blockchain gaming of NFT’s.

Conclusie: Zal ADA zijn zaakjes op orde krijgen met Upgrade Vasil?

Charles Hoskinson en anderen die de leiding hebben bij Cardano blijven herhalen: hun blockchain-oplossing is technologisch superieur aan die van de concurrentie en deze kwaliteiten zullen uitvoerbaar worden gemaakt met de komende upgrades. Ten laatste na de overdreven opwaardering van Alonzo in september 2021 vertrouwen de deskundigen de optimistische prognoses van Hoskinson echter slechts in beperkte mate. Uitsluitend vertrouwen op de verbetering van Vasil als impuls voor ADA zou wel eens goedgelovig kunnen blijken te zijn.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*