EOS probeert te rebooten als Antelope onafhankelijk van Block.One

Bij EOS hebben geschillen tussen het blockchainbedrijf Block.one en de gemeenschap geleid tot een breuk. Onder de naam Antelope wil de EOS Network Foundation het project onafhankelijk opzetten.

Gisteren, woensdag, trok EOS veel aandacht met een tijdelijke koerssprong van ongeveer 20 procent. Eigenlijk was er al een tijdje niet veel meer vernomen van EOS; de voormalige top tien altcoin is momenteel afgegleden naar de 40e plaats onder de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies. Sinds 2021 borrelt het achter de schermen bij EOS, met de gemeenschap die klaagt over stagnerende ontwikkelingswerkzaamheden. In voorgaande jaren stond dit centraal bij Block.one, het cryptobedrijf dat in 2017/8 EOS had gelanceerd met een spectaculaire ICO, waarbij 4 miljard US dollar werd opgehaald. Nu wordt de kloof tussen Block.one en de EOS gemeenschap overduidelijk. De EOS Network Foundation heeft een blogbericht gepubliceerd waarin een “nieuw tijdperk” wordt aangekondigd onder de naam Antelope.

Het vermeldt hoe Block.one stopte met de ontwikkeling van de EOSIO blockchain medio 2021. Al in januari 2021 had EOS mede-oprichter Dan Larimer zich losgemaakt van Block.one. De Stichting EOS-netwerk herinnert eraan dat de EOS Block Producer eind 2021 bij consensus heeft besloten de stichting ook financieel te steunen. De betalingen aan Block.one werden gelijktijdig stopgezet. Nu is er een harde vork aangekondigd voor 21 september, waarbij het verzamelde kamp van de stichting zich ook technologisch wil loskoppelen van de vorige EOS. Dann Larimer heeft hiermee geholpen. Block.one heeft nog geen commentaar op de situatie gegeven.

Het bedrijf heeft ook op een ander front een tegenslag te verwerken gekregen. In juni 2021 had Block.one een minnelijke schikking aangekondigd met teleurgestelde EOS-investeerders. Door de betaling van 27,5 miljoen US dollar zouden vorderingen uit een collectieve rechtszaak worden afgehandeld. Maar een rechtbank in New York heeft deze schikking met EOS nu niet goedgekeurd zoals verwacht, maar afgewezen. Volgens de rechtbank vertegenwoordigden de eisers, vertegenwoordigd door Crypto Assets Opportunity Fund LLC, niet voldoende de belangen van alle beleggers.

Conclusie: Kan EOS een comeback maken als Antilope?

Dat Block.one zijn belangstelling voor de verdere ontwikkeling van de technologische basis van EOS had verloren, bleek reeds uit het getouwtrek rond het “Voice side”-project. Stem bleek uiteindelijk een miljoen-dollar graf te zijn. Maar de EOSIO blockchain was zijn tijd ver vooruit en de EOS Network Foundation belooft met de nieuwe start verbeteringen op vele details. Degenen die EOS in hun portefeuille hebben, moeten aandacht besteden aan aanvullende informatie vóór de “hard fork” om zichzelf intelligent te positioneren.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*