Sandbox (SAND) 90 procent hoger in januari – kritieke gebeurtenis op 14 februari

De Metaverse Token Sandbox (SAND) is 90 procent gestegen sinds het begin van het jaar. Maar op 14 februari zal een enorme hoeveelheid tokens worden vrijgegeven voor de handel die voorheen waren vergrendeld. Wat valt er te verwachten?

Op het eerste gezicht ziet de prijscurve van Sandbox (SAND) voor januari er indrukwekkend uit: 90 procent winst sinds oudejaarsavond heeft SAND naar prijzen net boven US$0,70 getild, waarmee het de trends in de algemene markt positief overtreft. Metaverse tokens zoals SAND, ApeCoin (APE) of Axie Infinity (AXS) hebben eind 2022 echter hard geleden en het herstel begint vanaf een laag niveau. Sandbox, bijvoorbeeld, is nog steeds 91 procent verwijderd van zijn all-time high, die in november 2021 op US$8,40 werd genoteerd.

Bij de beoordeling van de toekomstperspectieven van SAND wijst crypto-analist Conor Ryder in een recent rapport naar 14 februari als een belangrijke datum. Dan worden tokens die eerder door een tijdslot van verkoop waren uitgesloten, vrijgegeven voor verhandeling op Sandbox. 12 procent van alle 3 miljard SAND’s met een waarde van ruim 260 miljoen dollar zijn getroffen door deze gebeurtenis, die in het Engels een “unlock” wordt genoemd, blijkt uit de gegevens van Token Unlocks. Ryder merkt op dat na de vergelijkbare vorige ontgrendeling bij Sandbox in augustus 2022, SAND gedurende enkele dagen massaal werd verkocht, wat een merkbaar negatief effect had op de prijscurve. Vooral de groep vroege investeerders heeft de neiging om hun tokens direct na de unlock te verkopen, schrijft Ryder.

Hij heeft de distributie- en ontsluitingsstrategieën van tokens bij verschillende altcoins vergeleken en vastgesteld dat dynamiek zoals bij SAND niet ongebruikelijk is. Bij Axie Infinity bijvoorbeeld leidde een unlocking in oktober 2022 ook tot een kleine rally voor AXS in de aanloop, die met de unlocking voorbij was en eindigde in koersverlies. In het algemeen moeten beleggers letten op hoeveel nieuwe tokens er tijdens dergelijke evenementen op de markt komen en hoe groot het aandeel daarvan is voor vroege beleggers, adviseert Ryder. Hijzelf stelt de kritische grens op 25 procent. Als tijdens een unlock meer dan een kwart van de ontgrendelde tokens naar vroege investeerders vloeit, is een instorting van de prijscurve bijna onvermijdelijk.

Conclusie: Sandbox herstelt zich – maar Unlock Events wegen op SAND

Deze week nog stelde dYdX een belangrijke ontsluiting uit van februari naar december om de druk van de prijscurve te halen. Sandbox houdt zich echter aan zijn oorspronkelijke schema, en het is een zwaar schema. Massieve SAND tokens zullen elke 6 maanden worden vrijgespeeld tot 2025, de helft voor vroege investeerders. Ryder voorspelt dat tegenwind voor SAND’s prijscurve zal komen van de ontsluitingen. Een duurzame opwaartse trend voor Sandbox lijkt vanuit dit perspectief in gevaar. Beleggers leren uit de analyse ook dat tokenverdeling (“tokenomics”) in een cryptocurrency en uitstaande unlocks belangrijke factoren zijn bij de beoordeling van toekomstperspectieven.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*