Solana (SOL) en Polygon (MATIC) na klacht SEC: Wij zijn geen effecten

De golf van rechtszaken die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangespannen tegen de crypto-industrie stuit op weerstand: nu verdedigen ook Solana (SOL) en Polygon (MATIC) zich met hand en tand tegen de classificatie als effecten.

Vorige week verklaarde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) virtueel de oorlog aan de crypto-industrie met rechtszaken tegen de cryptobeurzen Binance en Coinbase. Als onderdeel van de verregaande beschuldigingen werden ook meer dan een dozijn cryptocurrencies door de SEC geclassificeerd als effecten. Nadat Cardano (ADA) krachtig stelling nam tegen het standpunt van de SEC, mobiliseren nu ook Solana (SOL) en Polygon (MATIC). Cardano, Solana en Polygon zijn extra hard getroffen door de golf van klachten van de SEC, omdat de toonaangevende Amerikaanse effectenmakelaar Robinhood al heeft aangekondigd zijn notering per 27 juni te schrappen.

De Solana Foundation verduidelijkte haar standpunt via Twitter: ze “is het niet eens met de classificatie van SOL als een effect”, aldus de stichting. De prijs van Solana is met ongeveer 30 procent gedaald sinds het hardere optreden van de SEC. Nu schrijft de Solana Foundation dat het ook gaat om duizenden ondernemers die actief zijn op het gebied van cryptocurrencies in de VS. Zij hebben behoefte aan duidelijkheid in de regelgeving en inspanningen van beleidsmakers in deze richting zouden welkom zijn. De SEC is in het verleden al bekritiseerd omdat ze de crypto-industrie geen duidelijke richtlijnen gaf, maar in plaats daarvan altijd meteen naar de rechter stapte.

Polygon is ook diep geschokt door de frontale aanval van de SEC, waarbij MATIC 30 procent per week is gedaald. Op Twitter benadrukt Polygon Labs dat het project “buiten de VS is ontwikkeld, buiten de VS is gelanceerd en vanaf dag één is gericht op de internationale gemeenschap”. Dit wordt geïnterpreteerd als een afwijzing van de SEC als bevoegde autoriteit voor MATIC. MATIC is een onmisbaar onderdeel van het Polygon netwerk, schrijven de verantwoordelijken, en de altcoin werd daarom toegankelijk gemaakt voor een “brede groep mensen, maar alleen met acties die op geen enkel moment op de VS gericht waren”. Deutsche Telekom is sinds kort ook betrokken bij Polygon via een dochteronderneming als validator in het netwerk.

Conclusie: Cardano, Solana en Polygon vrezen hun einde op de Amerikaanse markt vanwege de SEC

Met de rechtszaken tegen Binace en Coinbase heeft de SEC ook zwaargewichten onder de altcoins aangevallen; naast SOL, ADA en MATIC is ook Binance Coin (BNB) nieuw getroffen uit de top 15 van cryptocurrencies met het sterkste kapitaal. De cryptoscene wordt herinnerd aan de zaak Ripple (XRP), waar een rechtszaak van de SEC in december 2020 heel snel leidde tot het schrappen van de notering van XRP op bijna alle Noord-Amerikaanse cryptobeurzen en dus een bevriezing van de Amerikaanse handel voor Ripple. Maar voor XRP heeft Ripple juridisch teruggevochten en er wordt deze dagen verwacht dat interne SEC-documenten over de standpuntbepaling door de rechter worden vrijgegeven. Cardano en Polygon zullen deze waarschijnlijk ook nauwkeurig bestuderen om vervolgens hun verzet tegen de SEC met juridische argumenten te onderbouwen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*