Solana (SOL) na de hack van de portefeuille: grote beleggers blijven optimistisch

Een paar dagen geleden schokte een gedenkwaardige hack van de portemonnee-helling het Solana ecosysteem. Maar de prijscurve van SOL is verrassend stabiel. Walvissen lijken hun zelfvertrouwen niet te hebben verloren.

Solana (SOL) ontwikkelt zich steeds meer tot een verrassingstas voor beleggers: met innovatieve technologie stormde Solana zelfs op naar de 5e plaats onder de best gekapitaliseerde cryptocurrencies op momenten in het cryptojaar 2021 en noteerde koerswinsten van meer dan 1.000 procent. In het nieuwe jaar 2022 is de prijscurve van SOL echter sterk gedaald ten opzichte van de algemene markt en stapelen de problemen zich op in het ecosysteem. De meest recente verstoring was de hack van de wallet Slope, waardoor duizenden mensen van hun SOL werden beroofd en miljoenen schade opliepen. Wat waarnemers verbaast, is dat Solana ook deze schok heeft opgevangen en dat de SOL zijwaarts blijft handelen op ongeveer 40 US dollar.

De hack van Slope – ook al houdt die niet rechtstreeks verband met de technologie van SOL – is niet de eerste schade aan het imago van Solana. Solana heeft alleen al in 2022 verschillende urenlange netwerkonderbrekingen als zelfveroorzaakt ervaren, en ook elders klinkt de kritiek op SOL steeds luider. Waarom Solana in deze situatie kan blijven rekenen op het vertrouwen van grote investeerders werd uitgelegd door Sam Bankman-Fried in een interview met het zakenblad Fortune. Als hoofd van de cryptobeurs FTX is Bankman-Fried een groot gewicht in de crypto-industrie en een verklaard fan van Solana.

De 30-jarige zegt nu dat Solana na de hack bij Slope, ondanks de slechte pers, technologisch stap voor stap vooruit is gegaan en ongeveer tweederde van zijn problemen heeft opgelost. Het is niet de schuld van Solana dat, zoals bij Slope, de externe DApp van een derde gecompromitteerd is en zo SOL in een kwaad daglicht stelt. In de praktijk bewijst Solana door middel van belastingtests dat het nieuwe normen stelt voor zaken als netwerkcapaciteit, snelheid en transactiekosten, zegt Bank Manager Fried. Daarom denkt hij dat SOL op dit moment de meest ondergewaardeerde altcoin is. In feite blijven de blockchain-gegevens bij Solana een groei in het ecosysteem laten zien.

Crypto Rand maakt verschillende keren zeer gelijkaardige opmerkingen op Twitter. Na de hack schreef hij vast te houden aan zijn SOL en momenteel gelooft hij dat SOL op het punt staat van een prijsexplosie. Net als Bankman-Fried wordt Crypto Rand gerekend tot de grote investeerders (walvissen) in Solana. Zij zijn duidelijk loyaal aan Solana en worden niet geschokt door slecht nieuws in en rond het ecosysteem.

Conclusie: Positief vooruitzicht toegestaan voor SOL?

In de afgelopen maanden heeft Solana de diverse slechte berichten opmerkelijk goed doorstaan, als men de prijscurve vergelijkt met die van de markt in zijn geheel. Hoopgevend zijn het mobiele initiatief van Solana en de groeiende marktaandelen in het NFT-segment. De Whales van SOL lijken bereid om problemen uit te zitten en de druk niet op te voeren door te verkopen. Dit helpt zeker niet de kleinere beleggers die hun DeFi strategieën met SOL hebben zien vernietigen door netwerkuitval of die het slachtoffer zijn geworden van de slope hack – compensatie onzeker. Maar voor wie de vooruitzichten voor Solana wil inschatten, zoals veel grote beleggers doen, kan het een goed moment zijn om in te stappen in SOL of zijn deelneming te vergroten. De stichting en de ontwikkelaars achter SOL werken immers serieus aan het dichten van technologische foutenbronnen en het ontsluiten van nieuwe toepassingsgebieden.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*