Solana (SOL): Nieuwe all-time high leidt naar 5e plaats in de crypto ranglijst

De prijs van Solana (SOL) schampt de 300 US dollar grens, een nieuwe all-time high is bereikt. Tegelijkertijd heeft Solana nu Cardano (ADA) achter zich gelaten in termen van marktkapitalisatie.

De schijnbaar onstuitbare opmars van Solana (SOL) gaat door: In de nacht naar woensdag bereikte Solana een nieuw historisch hoogtepunt van 299 US-dollar, wat opnieuw een plus van 10 procent betekent in slechts 24 uur. In dit tempo kan de vorige nummer vijf van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies, Cardano (ADA), het niet meer bijbenen en glijdt af naar de zesde plaats. Met een beurskapitalisatie van bijna 70 miljard US dollar is Solana opgeklommen naar de vijfde plaats.

Prijsstijging voor Solana – de redenen liggen voor de hand

Sinds het voorjaar van 2021, toen Solana op stoom kwam op prijsniveaus van rond US$30, hebben wij vele malen verklaard dat er tastbare use cases zijn achter het succes van SOL in DeFi en, meer recent, in de NFT-divisie. Dit succes is vooral te danken aan technologische factoren, naast slimme marketing, vooral in de VS. Solana is gebaseerd op het moderne Proof-of-Stake (PoS)-protocol, dat een snelle bevestiging van transacties tegen lage kosten mogelijk maakt.

Solana’s blockchain kan 50.000 transacties per seconde (TPS) verwerken tegen kosten van minder dan 0,1 cent. Hoewel Cardano ook vertrouwt op proof-of-stake in het protocol, heeft het tot nu toe slechts ongeveer 300 TPS bereikt tegen tarieven van meer dan 10 cent. Nog ernstiger voor Cardano is echter het feit dat de langverwachte smart contracts die daar beloofd werden, geïntroduceerd werden door de Alonzo upgrade, maar in de praktijk ongeschikt bleken voor DeFi vanwege technologische beperkingen.

Dus de crypto rankings laten nu een duidelijk beeld zien: Achter de nog steeds onbetwiste nummer één Bitcoin (BTC) als leidende valuta, doet Ethereum (ETH) met succes zijn ronde. Ethereum was de pionier op het gebied van slimme contracten, zonder welke DeFi ondenkbaar is, en waarmee ook het NFT-veld al vroeg werd bezet. Achter ETH is er al een grote kloof van meer dan 300 miljard US dollar in marktkapitalisatie naar de nummer drie, Binance Coin (BNB). BNB heeft zich verzekerd van een voorsprong in de ontwikkeling van zijn ecosysteem tot Solana via de Binance Smart Chain. Bovendien zijn de functies als kortingstoken en als toegangsticket voor aantrekkelijke speciale promoties bij Binance pluspunten. Tether (USDT) is nummer vier in de ranglijst als stablecoin en concurreert niet met Solana, BNB en Cardano.

Conclusie: SOL heeft het momentum – concurrenten liggen op de loer

Solana’s massale netwerkfalen is overwonnen en vooralsnog slaagt het ecosysteem erin sneller gebruikers en kapitaal aan te trekken dan zijn concurrenten. Maar Polkadot (DOT) is toe aan een upgrade met de lancering van Parachains medio december en Avalanche (AVAX) breidt zich snel uit. Solana is dus ook een stimulans voor de andere “Ethereum killers” om de rangschikking van de meest succesvolle altcoins niet als vaststaand te accepteren.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*