Solana (SOL) wordt via Injective (INJ) verbonden met het Cosmos-ecosysteem

In de toekomst moeten DApps gebaseerd op Solana (SOL) ook gemakkelijk werken in het Cosmos ecosysteem (ATOM). Daartoe ontwikkelt Injective (INJ) een netwerk met partners, dat reeds beschikbaar is als testnet.

Solana (SOL) kan rekenen op de hulp van Injective (INJ) bij het zoeken naar nieuwe toepassingsgebieden en gebruikers. Injective heeft in een blogpost een project gepresenteerd dat een brug wil slaan tussen het ecosysteem van Solana en dat van Cosmos (ATOM). Het gaat daarbij niet om de geldstroom, maar vooral om het ongewijzigd kunnen aanbieden van DApps van Solana bij Injective, die ze vervolgens ook beschikbaar maakt voor alle projecten onder Cosmos.

Injective werkt aan het project samen met het cryptobedrijf Eclipse. Er wordt een blockchain opgezet genaamd Arcade, die overweg kan met speciale features van Solana zoals de programmeertaal Rust. Een privaat testnet ervoor is al live. Injective hoopt via Arcade en de brug naar Solana op middellange termijn de huidige marktkapitalisatie van SOL van ongeveer 8 miljard dollar aan te boren. Injective kwam in het najaar van 2020 op de markt via een IEO op Binance en INJ heeft sindsdien zijn waarde vertienvoudigd. Een soepele koppeling tussen Cosmos en Solana is er nog niet. Nieuws over het initiatief van Injective stuurde de prijscurve van INJ met tien procent omhoog, Solana reageerde niet merkbaar.

Eclipse Labs daarentegen werkt aan een tweede project om Solana te laten aansluiten op Polygon (MATIC). Voor Solana zijn de vorderingen een positief signaal, want SOL heeft door de FTX-crash terrein verloren en is dringend op zoek naar terreinen waarop het zich opnieuw kan positioneren.

Conclusie: Solana krijgt steun van Injective

Solana-ontwikkelaars moeten positief aankijken tegen het vooruitzicht om hun projecten in het Cosmos-ecosysteem en daar bij Injective te kunnen aanbieden zonder grote veranderingen in de toekomst. Want op dit moment zijn NFT’s het grootste lichtpunt voor Solana, maar dit lijkt een te mager vooruitzicht als stand-alone oplossing. Het valt nog te bezien wanneer Injective en Eclipse een mainnet voor Arcade zullen lanceren. De ontwikkeling hiervan is een ingewikkelde zaak en snelle oplossingen moeten alleen al om veiligheidsredenen worden vermeden. Maar een visie krijgt langzaam vorm over hoe Solana een plaats tussen de belangrijkste altcoins kan behouden zonder fondsen van het voormalige FTX-imperium.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*